9 Temmuz 2016 Cumartesi

Tuna' nın İhtişamlı Şehri Budapeşte

Tuna Nehri' nin batı yakasında yer alan Buda ve doğu yakasında yer alan Peşte' nin Chain Köprüsü' nün inşası sonrası birleşmesiyle ortaya muhteşem bir şehir olan Budapeşte çıkmıştır. Şehirden başta görkemi, her köşede karşınıza çıkan heykelleri, oldukça düzenli olması ve tarihi dokunun korunması ile etkilenmemek mümkün değildir. Budapeşte' de Osmanlı' nın izlerinin korunduğunu görmek ise bizi ayrıca memnun edecek önemli bir ayrıntıdır.

Tuna Nehri
Cafe Gerbeaud, Budapeşte' nin büyüleyici atmosferine uyan, tadı ve balo salonu havasındaki dokusu hiç bozulmamış meşhur ve en eski cafe' sidir. Çeşitli kahve yada tatlı seçenekleri arasından damak tadınıza uygun bir seçim yaparak keyifli bir mola verebilirsiniz. Güzel bir yemek için de tercih edebilir ve restaurant kısmında pişman olmadan keyif ve afiyetle yemeğinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Cafe Gerbeaud
Gellert Tepesi, Budapeşte' nin yeşillikler içinde, şehri bütün ihtişamıyla görebileceğiniz yüksek yerlerindendir. Tepenin alt kısımlarında tepeye adını veren ve rivayete göre Hırıstiyanlığı kabul etmek istemeyen paganların bir varil içerisinde tepeden yuvarlayıp öldürdüğü söylenen Piskopos Gellert' in bir anıtı bulunmaktadır.
Tepenin zirvesinde, Budapeşte' nin 1945' te Rus ordusu tarafından kurtarılışının anısına dikilmiş olan ve Tuna Nehri boyunca hemen her yerden görebileceğiniz Özgürlük Anıtı yer almaktadır.

Gellért Anıtı
Budapeşte' ye gittiğinizde rivayete göre başından gülü, elinden kılıcı eksik olmayan ve Avrupa seferlerine katılan Bektaşi Babası Gül Baba' nın türbesini de ziyaret edip dualarınızdan eksik bırakmayın olur mu?

Gül Baba
Budapeşte, sizi asla pişman etmeyecek sürprizlerle dolu büyülü bir şehirdir. Anlattıklarım yanında Kahramanlar Meydanı, Parlemento, Tuna Nehri tekne turu, Güzel Sanatlar Müzesi, Buda Kalesi, Büyük Kapalı Pazar, Vörösmarty Meydanı şehir turu listenizde yapacaklarınız arasında yer alırsa pişman olmazsınız. Tabi yine her şehir gezisinde olduğu gibi ara sokaklarda kaybolun, önerilenler dışında küçük cafe' ler, restaurantlar keşfedip tadını çıkarın. Bu sizin hikayeniz, muhakkak size ait bir anı ile dönün, yaşadığınız deneyimi dinlemekten büyük keyif alacağım.

Keyifli geziler,
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder