8 Temmuz 2016 Cuma

Masal Şehrim Prag (Praha)

Prag' a güzel bir Eylül ayında gitmiştim. Şehrin romantik havası sonbaharın hüznü ile buluşunca bana sadece büyüsüne kendimi teslim etmek kalmıştı.
Prag, Çek Cumhuriyetinin, yeni adıyla Çekya' nın başkenti ve en büyük ve büyülü şehridir.
2. Dünya Savaşı zamanında çok az zarar gördüğünden bugüne kadar dokusunu bozmadan koruyabilen birçok tarihi ev ve mekan bulunmaktadır.
Unesco' nun Dünya Mirasları listesinde de yer alan Prag daha uzun yıllar nesilleri büyülemeye devam edecek görünüyor.
Prag' da beni en çok etkileyen ve görmekten keyif alacağınızı düşündüğüm birkaç muhteşem yerinden özellikle bahsetmek istiyorum.

Charles Köprüsü: Çoğu yapıda gece ışıklandırma ile üzerinizde yaratılan etkiyi gündüz yakalayamazsınız. Konu Charles Köprüsü ise durum böyle değildir. Gece sizi sarıp sarmalayan büyülü atmosfer gündüzde yerini bambaşka güzelliklere, tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilen köptünün üzerinde yer alan herbir heykelin hikayesini öğrenme merakına bırakmaktadır.

Charles Köprüsü
Charles Köprüsü
Petrin Hill: Prag Kalesi' nin biraz uzağında yer alan, ister yürüyerek isterseniz Fünikülerle çıkabileceğiniz tepe şehrin büyülü atmosferine kuşbakışı bakmanız için sizi doruklarına davet etmektedir. Bu davete kayıtsız kalmayın derim, sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacağına emin olabilirsiniz. Tepede yer alan Gözlem Kulesi (Eiffel Kulesi' nin küçüğü de deniliyor), Prag şehrinin bütün güzelliklerini ayaklarınızın altına sermek için tevazuyla sizi beklemektedir.



Petrin Hill, Petrin Kulesi' nden Prag' a Kuşbakışı
St. Michael Ortodoks Kilisesi: Gitmeden önce yaptığım araştırmalarda gördüğüm ahşap kilise Prag gezimin görülmezse olmazları arasına çoktan girmişti. Petrin Hill' in üst kısımlarında yer alan nazlı kiliseye ulaşmanız için biraz çaba harcamanız ve aramanız gerekiyor. Kiliseyi gördüğüm anda bütün eskiliğine, terkedilmişliğine rağmen büyülenmiştim.

Petrin Hill, The Carpathian Church of Saint Archangel Michael
Siz de bu büyülü şehrin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız, tavsiyem gitmeden önce sizi alıp başka diyarlara götüreceğine inandığınız bir görülmezse, tadılmazsa, yenmezse olmazınız olsun ve saddece size ait olsun.

Şimdiden keyifli geziler,
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder