10 Temmuz 2016 Pazar

Sanata Doymak İçin Viyana

Ünlü ressamlar ve müzisyenlerin yetiştiği, sanatın ve müziğin başkenti, tarih kokan caddeleri ve sokakları ile Viyana her türden gezi tutkununu memnun edecek alternatifler sunmaktadır.
Graben Caddesi üzerinde yer alan butikler, hediyelik eşya dükkanları, biraz dinlenip çevreyi seyredebileceğiniz kafeler Viyana' ya güzel bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır.
Cadde üzerinde yer alan Veba Anıtı salgının sona ermesi halinde yapılmak üzere adanmış ve yine aynı yıl ahşap sütun olarak inşa edilip sonradan mermer bugünkü anıt inşa edilmiştir.


Viyana Veba Sütunu, Pestsaule
Prens Eugen Savoy tarafından yaptırılan Belvedere Sarayı müze olarak hizmet vermektedir. Aşağı Belvedere ve Yukarı Belvedere olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. İki ayrı bölümde yer alan binaları birbirine aradaki ince bir zevkle dizayn edilmiş büyük bir bahçe bağlamaktadır.


Belvedere Sarayı
Belverede Sarayı' nın muhakkak görmeniz gereken önemli eserlerinden biri Avusturya' nın ünlü ressamlarından Gustav Klimt' e ait Kiss (Öpücük) adlı eseridir, Klimt' in diğer eserlerini de büyük bir hayranlıkla seyredeceğinizden eminim. Bu gezideki görülmezse olmazlarımdan biriydi ünlü Kiss (Öpücük) tablosu ve ruhum da doymuş olarak Saraydan ayrıldım.

Gustav Klimt, Öpücük
Viyana' ya gelmişken harika tatlılarını ve meşhur şinitzelini denemeden dönmek olmaz. Demel Pastanesi' nde seyrine doyulmaz pasta ve çikolataların tadına bakarak kendinizi şımartabilirsiniz, Hele bir de kahve de söylediniz mi size sadece o muhteşem anların keyfini çıkartmak kalır.
Görmeden dönmem dediğim giderken yapılacaklar listemde yer alan Cafe Hawelka' yı da zamanınız varsa görün derim. Sacher Oteli' nin Pastanesi' de gitmenizi önerebileceğim kaliteli mekanlardandır, sadece Sacher Torte yemek için bile gidebilirsiniz.

Ve Viyana ile bütünleşen şinitzel nerede yenir? Yıllardır Şinitzel yenebilecek bir numaradaki yerini bırakmayan Figlmüller' de yemenizi öneririm. Şinitzel' le beraber getirdikleri patates salatası için bile ünlü restaurantı tercih edebilirsiniz. Uzun süre beklemek istemiyorsanız gitmeden muhakkak internetten yada arayarak rezervasyonunuzu yaptırın.

Demel Pastanesi
Zamanında Kraliyetin kışlık sarayı olarak kullanılan Hofburg Sarayı, günümüzde müze, parlemento ve belediye olarak kullanılıyor. Hofburg Saray müzesi, İmparatorluk Daireleri, Sisi Müzesi ve Gümüş Koleksiyonu olarak üç bölüme ayrılmıştır.
Hofburg İmparatorluk Sarayı
Stephansdom Kilisesi önünde özel kıyafetler giymiş küçük oda operası diyebileceğim gösterilerin biletlerini satanlardan gösteriyi tam anlamadan ve görsellere inanarak almamanızı ve Viyana' da gerçek bir Opera' ya gitmek için önceden araştırmanızı ve internetten bilet almanızı öneririm. 
Bu gösterilerde güzel oluyor ancak beklentiniz araştırmalarınızda gördüğünüz gibi büyük salonlarda ihtişamlı bir konser dinlemek veya gösteri izlemek ise biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Viyana size kendi hikayenizi yazmanıza ve güzel anılarla dönmenize fırsat verecek alternatiflerle dolu bir şehirdir, keyfini çıkarın.

Keyifli geziler,
Sevgiler,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder